Preventívno – bezpečnostná akcia v Starej Ľubovni. Zlodej prichytený políciou priamo na mieste. Lackovčania obvinení z drogovej činnosti. Prepadnutý taxikár

05.08.2013 Celý región

Preventívno – bezpečnostná akcia v Starej Ľubovni
V služobnom obvode Okresného riaditeľstva Policajného zboru Stará Ľubovňa bola v piatok /02.08.2013/ vykonaná preventívno - bezpečnostná akcia.
Akcia prebiehala v čase od 21:00 hod – do 24:00 hod v baroch a pohostinských zariadeniach v obciach Ľubotín, Plaveč a meste Stará Ľubovňa. Do akcie bolo nasadených 33 policajtov, ktorí skontrolovali celkovo 180 osôb. Zistených bolo 6 protiprávnych konaní / porušenie zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov, na úseku ochrany pred alkoholizmom a inými toxikomániami a priestupky proti verejnému poriadku /. K zraneniu osôb počas tejto akcie nedošlo a taktiež ani ku škodám na majetku..

Zlodej prichytený políciou priamo na mieste
Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Vranove nad Topľou vzniesol v piatok /02.08.2013/ obvinenie 17 ročnému miestnemu mladíkovi pre prečin krádeže spáchaného v štádiu pokusu.
Mladý muž sa mal v uvedený deň v nočných hodinách neoprávnene dostať do jednej z firiem na Ul. Hronského, vo Vranove. Do objektu budovy sa dostal cez pootvorené plastové okno na bočnej strane budovy. Obvinený chcel ukradnúť autorádio, no začal znieť signál zabezpečovacieho zariadenia napojeného na políciu. Krátko na to bol obvinený na mieste pristihnutý hliadkou. Prípad bol oznámený na políciu po preniknutí signálu na pult centrálnej ochrany. Obvinený je stíhaný na slobode.

Lackovčania obvinení z drogovej činnosti
28 ročnému mužovi a 20 ročnej žene – obaja z Lackoviec, okr. Humenné, humenský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie vo veci zločinu nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.
Menovaní v období od apríla tohto roku, si od presne nestotožnenej osoby zadovažovali drogu – metamfetamín. Tejto činnosti sa venovali aj v sobotu /03.08.2013/ v čase okolo 20:00 hod pri neďalekej obci, kde si za 100,-Eur kúpili biely kryštalický prášok s obsahom metamfetamínu, z ktorého časť hneď na mieste kúpy vo svojom osobnom aute obaja užili inhalovaním a časť zakúpeného prášku si schovali pre ďalšiu potrebu. Pri návrate z tohto ,, nákupu,, do mesta Humenné boli kontrolovaní kriminalistami. Mladá Lackovčanka predmetný biely kryštalický prášok dobrovoľne vydala. Zaistená látka bola podrobená znaleckému skúmaniu, pričom bolo zistené, že sa jedna o prášok s obsahom metamfetamínu, kde priemerný obsah tejto látky v predloženom bielom kryštalickom prášku bol 77,1 % a z predloženého množstva 0,58 g, by bolo možné pripraviť od 11 do 45 obvykle jednorazových dávok drogy. Obvinení sú umiestnení v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľom bol spracovaný podnet na podanie návrhu na ich väzobné stíhanie.

V Bardejove prepadnutý taxikár
V sobotu /03.08.2013/ krátko po polnoci bol prepadnutý 38 ročný taxikár. Polícia v Bardejove z tohto činu lúpeže obvinila 18 ročného muža z Bardejova, ktorý mal v jednom z objektov na Ul. Duklianskej, lúpežne prepadnúť tohto vodiča taxislužby.
Obvinený sa nechal ako zákazník odviesť od hotela v mestskej časti Mihaľov, pričom po ceste uviedol, že ešte potrebuje zájsť do práce k manželke po peniaze. Po zastavení taxíka na Ul. Duklianskej, muž z vozidla odišiel preč, no po chvíli sa vrátil a pod zámienkou čakania na manželku vylákal taxikára z auta. Len čo vodič vystúpil z auta, muž ho dreveným hranolom udrel do hlavy, po čom taxikár upadol do bezvedomia. Obvinený mu z peňaženky odcudzil 165.- Eur a nejaké doklady – následne z miesta ušiel. Uvedeným konaním poškodenému spôsobil ťažkú ujmu na zdraví s dobou liečenia viac ako 42 dní. Bardejovčan bol vypátraný a umiestnený do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ podal podnet na vzatie obvineného do väzby.
 
Krádež zeleniny a ovocia
V sobotu /03.08.2013/ na linku 158 oznámil 61 ročný muž z obce Župčany, krádež zeleniny zo svojho pozemku.
Doposiaľ neznámy páchateľ v dobe od 30.7.2013 do 03.08.2013 prekonal oplotenie pozemku jedného z rodinných domov v obci Chminianske Jakubovany, okr. Prešov a zo záhrady ukradol zeleninu. Jednalo sa o 10 kg mrkvy, 2 kg petržlenu, 20 kg cibule, 50 kg zemiakov a 20 kg sliviek, ktoré si sám obral. Zlodej týmto konaním spôsobil poškodenému celkovú škodu vo výške 250,-Eur. Poverený príslušník Policajného zboru Chminianska Nová Ves začal trestné stíhanie vo veci prečinu porušovanie domovej slobody.
 

Vyberte región